Naturens Mad

Æblesirup af skrog og skræller

Hvis du er en af dem, der ligesom jeg får en masse æbler når de er i sæson, så kan du prøve at lave denne æblesirup af skrog og skræller, når du alligevel er ved at ordne dine æbler. På denne måde kan du også være med til at mindske madspildet.

Du skal bruge:

Æblesirup

Æblesirup

Æbleskrog og skræller

1 vanillestang

500 g sukker

vand

Fjern blomst og stilk fra skrogene, og kom dem i en gryde sammen med dine æbleskræller. Kom vand på så det dækker. Bring blandingen i kog, skru ned for varmen, og lad det småkoge ca. 20 min. Si skrog og skræller fra og kog “æblevandet” ind til ca. 3 dl. Tilsæt sukker og pisk under opvarmning, indtil sukkeret er smeltet. Kog siruppen igennem ca. 3 min., mens du pisker forsigtigt. Sluk for varmen, flæk vanillestangen og tag vanillekornene ud. Kom både korn og den flækkede stang i siruppen. Lad det køle helt af inden du kommer æblesiruppen på skoldede og evt. atamon-skyllede glas.

Siruppen kan bl.a. bruges til at søde grød og smothies med, marinader og dressinger, bagværk mm.